Svenska

Balistil pool villa till salu i Rawai, Phuket

 

4 sovrum, 4 badrum, 424 kvm villa och pool i naturskön miljö på 648 kvm tomt med utsikt mot bergen

 

Välkommen till vår fantastiska, unika pool villa i Balinesisk stil på stor naturtomt, belägen på en svag bergssluttning. Idealiskt läge i ett lugnt område bara 5-10min från de bästa stränderna, shopping, restauranger och nattliv i Phuket.

Huset

Huset som är nybyggt 2012, på en 648 kvm stor tomt, är på 424 kvm i 3 plan med 4 stora sovrum, 4 badrum, ett fantastiskt öppet kök och generösa öppna ytor för trivsam samvaro.

Huset med sin rymliga öppna planlösning är genom sin konstruktion och byggteknik, isolering och utnyttnande av naturlig ventilation, stora taköverhäng och skuggande träd, svalt året runt. Som ett resultat, är detta hus vanligtvis flera grader svalare än närliggande hus och luftkonditionering är normalt aldrig nödvändig.

Bottenvåningen är en självständiga lägenhet med ett stort sovrum, badrum och kombinerat vardagsrum / kök.

Andra våningen är hjärtat och den naturliga samlingspunkten med stort öppet vardagsrum, för avkoppling, matsal och anslutande kök i västerländsk stil. Gästrum och badrum finns i bakre delen av våningen.

Framsidan av vardagsrummet är mestadels täckt av glasdörrar för naturligt ljusinsläpp, öppen känsla och enkel tillgång till den stora täckta altanen med spektakulär utsikt mot bergen.

Tredje våningen innehåller husets mastersovrum med stor garderob, eget badrum med jacuzzi och separat duch, samt sovrum 3 med eget badrum. Glasdörrar täcker sovrummens fronter , som leder till en stor altan med vidöppna vyer mot de omgivande bergen och delvis skymd utsikt över Phukets Big Buddha staty.

Den enorma översta våningens altan har vidöppen panoramautsikt och är den perfekta platsen för en romantisk middag eller drinkar med vänner.

Tre våningar ger mycket rymliga bostadsytor, fantastisk utsikt, frisk luft och inga myggor på de övre nivåerna, samtidigt gott om plats för poolen och trädgården.

Två sovrum har luftkonditionering och alla rum har takfläkt. Användningen av naturlig ventilation, högt i tak och 10″ tjock isolering eliminerar i stort sätt allt behov av luftkonditionering.

Huskonstruktionen är av den högsta standarden som finns i Thailand och är byggt av profesionella yrkesmän, licensierad thailändska ingenjör och fastighetsägaren, som också är författare till den populära boken “How to buy land and build a house in Thailand”.
Design, naturmaterial och detaljer av högsta kvalitet tillsammans med modernt tänkande är ledstjärnan för husets tillkomst.

Klicka på bilderna nedan för större versioner:

Det finns fler fotografier på dom engelskspråkiga sidorna

Pool och Trädgård

Tomten är på 162 kvadrat WAA (648 kvm) och har chanoth titel, som är det enda verkliga bevis på ägande lagfarter i Thailand.

Poolen är en 9,5 × 4,6 natur pool i en frodig tropisk natur med klippor, träd och tropiska växter.
En 3 meter hög konstgjord sten och vattenfall i den djupa änden av poolen ger en rolig klättring, hoppning och dykning området och fungerar även som pumprum och trädgårdskjul. En fisk damm vid den grunda delen av poolen leder till ett litet vattenfall och bäck.

Hela trädgården är i olika nivåer med naturliga stenmurar, gräs, träd, frukt och grönsaker och tropiska blommande växter. Det finns en orkidé-trädgård under en bambu skärm bredvid poolen med ca 300 orkidéer och trädgården är hem för över 500 lelawadee (Franjipani Plumeria) plantor av olika magnifika färger. Vi har cirka 20 papaya och bananträd som ger mer frukt varje dag, året runt, än du och dina vänner kan någonsin äta.

Det finns parkering under huset för bil och motorcyklar och en workshop i området på baksidan.

Tomten är omgiven av en 2 m hög mur, som är helt täckt med bambu och bougainvillea för en naturlig look. På murkrönet finns sensorer som är kopplade till husets säkerhetssystem, som ger hela fastigheten en mycket hög säkerhetsnivå.

 

Närområde

Huset ligger nere på en tyst Soi (sidogata), ca 800m från den stora vägen, Wiset Road, som leder till centrala Phuket. Det finns många multimiljon dollar villor på vår Soi och området växer i popularitet för varje dag, med ca 5 stora byggprojekt på gång inom 500 m från huset.

Huset är på de nedre sluttningarna av ett bergsområde och det finns många stora, skuggade natur- promenader i området och vandringleder i på bergen, 3 minuters promenad från huset.

Här hittar ni oss på Google Earth; 7 ° 48’54 0,90 “N 98 ° 19’56 0,80” E

Försäljningsdetaljer

Fastigheten är till salu, med full besittningsrätt eller 30+30+30 årigt hyresavtal för 12.9 miljoner baht.

Marken är 162 kvadrat WAA (648 kvm) och har chanoht titel, som är det enda verkliga bevis på ägande lagfarter i Thailand. Marken ägs av en thailändsk person (säljarens hustru). Marken fick chanoht titel för över 30 år sedan och är inte beläget högt på ett berg, i nationalpark eller någon annan tvivelaktig plats.

Fastigheten är belägen på en mycket säker plats, ca 20 m över havet och 800 meter från havet så det finns ingen risk att tsunamin vatten når marken. Fatigheten är på toppen av en mjuk sluttning, så det finns heller ingen risk för översvämningar eller jordskred. Tillfart till fastigheten sker via 2 myndighetsägda betongvägar. Fastigheten har 3-fas elförsörjning och gott om vatten året om från egen brunn.

För mer information, vänligen maila anders@grandquick.se eller ring +66833926277

Rawai och Phuket

Rawai är den sydligaste delen av Phuket och är ett mycket populärt område bland expats och långtidsbesökare från Europa och övriga världen. I Rawai/Nai finns några av de bästa stränderna och vyerna i Phuket, och världen, men är ändå lugnt och avslappnat, långt från irriterande Tuk Turks, skrädderier, turistboutiquer och livlig trafik.

Fastigheten är dock mycket bekvämt belägen, bara 3 minuter till Lotus Tesco, 5 minuter till Villa Market (import livsmedel) och ett stort Home Pro. Det tar mindre än 15 minuter till några av de bästa restaurangerna på ön, många roliga barer, vissa med underhållning, och massor av lokal kultur som lokala marknader, Phuket gamla stan etc. Och bäst av allt, endast 10 minuter till Nai Harn och de mindre välkända men spektakulära, Yaa Nui stränderna. Yaa Nui Beach är platsen för, förmodligen den bästa Snorkling på ön och verkar vara nästan helt förbised av turistmassorna.

Det finns många billiga restauranger längs Rawai stranden på kvällen och en lång pir för fiskebåtar och fiskmarknaden. Där kan du köpa färsk fisk och skaldjur och få tillagad efter din egen smak på de närliggande restaurangerna.

För familjer med barn, finns det många thailändska och internationella skolor i Rawai, Chalong och Phuket stad området.

Lite längre från huset, ca 15 minuter, ligger Central Festival, Phukets främsta köpcentrum.
Till det världsberömda party- och strandturistmålet Patong, tar det ca 25 minuter med bil. Den också populära Kata Beach ligger lite närmare ca 15 minuter från huset. Till Phukets Internationella Flygplats tar tar man sig med bil, lite beroende av trafikintensiteten, på omkring 30 minuter och Sarasin Bridge når man på ca 45 min.

Phuket har ett av de bästa klimaten i Thailand, med ren frisk havsbris från Andaman Sea de flesta dagar, måttliga temperaturer som sällan går över 32 eller under 25 och ganska jämn nederbörd under hela året, som håller naturen och trädgårdarna gröna och fräscha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *